vene 23.02.2015 beauty

prof. dr. sc. Saša Janković, spec. ortoped

2009. godine u bolnici Sv. Duh postaje predstojnik Zavoda za ortopediju. U međuvremenu stječe titulu magistra i doktora znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te djeluje i kao docent na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dugi niz godina sudjeluje u organizaciji, opremanju i radu Dijagnostičkog centra Kineziološkog fakulteta, te, u laboratoriju za zdravstvenu i funkcionalnu dijagnostiku, samostalno provodi preglede, testiranja i analizu zdravstvenog i funkcionalnog statusa sportaša i rekreativaca svih dobi.

Osim suradnje na brojnim znanstveno istraživačkim projektima, objavljuje i do 60 znanstvenih i stručnih radova, te više popularnih članaka u različitim publikacijama.
Dodatno se usavršava na medicinskim fakultetima diljem Europe te vrši ulogu predavača na artroskopskim tečajevima u Napulju, Rotterdamu, Ljubljani i Las Vegasu.


Edukacija

•Nakon završenog studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizira ortopediju i zapošljava se na Zavodu za ortopediju Kliničke bolnice Sveti Duh
Član organizacija

•Voditelj je medicinskog tima GNK Dinama

•Član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije

•Član Zdravstvene komisije Hrvatskoga olimpijskog odbora

•Sudionik na trima svjetskim nogometnim prvenstvima: 1998., 2002. i 2006. godine 

• Sudionik na četiri svjetska nogometa prvenstvima: 1998., 2002., 2006. i osvajač srebrne medalje sa „Vatrenima“ na SP 2018.

• Uveo originalnu novu metodu rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i anterolateralnog ligamenta. To je zahvat namijenjen većinom za sportaše, pruža dodatnu fiksaciju s vanjske strane koljena, kontrolira vanjske stabilizatore i smanjuje mogućnost ponovne ozljede.

 

Operirao je vrhunske sportaše Ruske federacije i sportaše iz cijele Srednje Europe, kao i neke od poznatih rukometnih reprezentativaca Horvata, Štrleka, Stepančića, Mandalinića, Marića, Ivića i brojne nogometaše prvoligaških ekipa NK Dinama, NK Hajduka, NK Osijeka…