vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Skleroterapija je postupak koji se koristi za uklanjanje površinskih kapilara.

Provodi je dermatolog certificiran za primjenu ove metode. Asistiraju mu kliničke medicinske sestre s dobrim poznavanjem tehnike skleroterapije.

O tretmanu

Sklerozirajuća tvar se ubrizgava u kapilare i pritom se koristi vrlo fina i tanka igla. Tvar za sklerozaciju ima nadražujuće djelovanje na sluznicu kapilare te uzrokuje da se stijenke kapilara skupe i drže zajedno. Krv prestaje teći kroz tretirane kapilare i usmjerava se u dublji venski sustav.

Skleropterapijom se uspješno tretiraju kapilare i rezultati su vrlo dobri. Većina kapilara liječenih skleroterapijom bit će u potpunosti iskorijenjena. Neke su kapilare otpornije na liječenje i zahtijevaju više tretmana.

Savjetujemo da u očekivanjima budete realistični kako bismo izbjegli razočaranje. Stalna suradnja sa stručnjacima i praćenje uputa za liječenje osigurat će najbolji rezultat.

Iskustva pacijenata su da se s vremenom tretirane kapilare vraćaju te se postupci skleroterapije nakon vraćanja trebaju ponoviti.

Priprema za liječenje

Noge moraju biti čiste, bez nanesene kreme ili drugih kozmetičkih pripravaka. Noge se ne smiju obrijati/depilirati tri dana prije i nakon tretmana. Noge ćemo prije tretmana fotografirati kako bi se kasnije mogli prisjetiti kako su izgledale i usporediti krajnje rezultate. sandra bagaric