vene 23.02.2015 beauty

Što je mentoplastika?

Mentoplastika je estetska kirurgija brade gdje se mijenja projekcija utjecajem na duljinu kosti i/ili postavljenjem implantata u cilju smanjivanja ili povećanja brade.

Kada se zahvat primjenjuje?

Promjena veličine i oblika brade može poboljšati profil, koliko i sama kirurgija nosa. Često plastični kirurzi lica preporučuju kirurgiju brade kao dodatak kirurgiji nosa, kada se vidi da je pojačanje brade potrebno za postizanje harmonije lica. Na sreću ovo je relativno jednostavan zahvat koji može bitno poboljšati izgled.

Zadovoljavajući, izbalansiran profil se može postići postavljanjem implantata ili pomicanjem kosti prema naprijed, čime se postiže «odlučniji» izgled brade. Brada koja previše «strši», preširoka je ili visoka, može se kirurški smanjiti. Rezultat može biti bolja harmonija lica i povećano samopouzdanje. Još jedna mogućnost za poboljšanje u okviru kirurgije brade je submentalna liposukcija u kojoj se odstranjuje višak masnog tkiva u cilju redefinicije brade i vrata. Kada postoje i dodatni problemi, npr. poremećaja zagriza čeljusti (zubna komponenta) te prirođeni defekti strukture same čeljusti, kirurgija čeljusti može poboljšati formu i funkciju donjeg lica te znatno popraviti izgled.

Oporavak

Samo u slučaju zahtjevnijih operacija primjenjuje se hospitalizacija koja traje jedan dan. U ostalim slučajevima pacijent odmah nakon zahvata odlazi na kućnu njegu. Neposredno nakon operacije kirurg će postaviti zavoje koji će ostati na mjestu dva do tri dana. Veliki fizički napor se ne preporučuje nekoliko prvih tjedana nakon kirurškog postupka. Normalne (prosječne) aktivnosti se mogu započeti deset dana nakon postupka.

Rezultati

Konačan oporavak očekuje se nakon mjesec dana.