vene 23.02.2015 beauty

Što su liposukcija podbratka i lipofiling vrata?

Liposukcija podbratka je estetski zahvat odstranjenja masnog tkiva. Izvodi se ili kao samostalan zahvat ili u kombinaciji sa nekim drugim estetskim zahvatima kao što je lifting vrata. Cilj ovih zahvata je „peglanje“ odnosno postizanje savršenog izgleda vrata.

Kada se zahvat primjenjuje?

Deformiteti na vratu često uključuju kombinaciju viška kože, masnog tkiva i nabore platizme. Specifično liječenje traži pažljivu preoperativnu analizu svakog od navedenih struktura i ovisno o nalazu odgovarajuće liječenje. Tako se vrat u mlađih osoba može korigirati samo liposukcijom zbog kontraktilosti kože, u srednjim godinama relativno elastična koža još uvijek se može kontrahirati pa je moguće korekcija liposukcijom (katkada u kombinaciji sa rezom mišića platizme), dok kod starijih osoba višak kože se mora odstraniti rezanjem iza uške(retroaurikularno).

Oporavak

Pacijent neposredno nakon liposukcije podbratka intenzivno nosi kompresivni, elastični steznik za bradu. Šavovi se odstranjuju sedmi dan nakon operacije te je tada pacijent sposoban i za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima.

Rezultati

Konačan efekt zahvata vidljiv je za 2-3 tjedna.