vene 23.02.2015 beauty

Što je liposukcija?

Liposukcija je tehnika koja se koristi za odstranjivanje masnog tkiva pomoću negativnog tlaka, apsiracijom. Primjenjuje se najčešće na dijelovima stražnjice, trbuha, donjem dijelu leđa, bokovima, grudima, potkoljenicama... kako kod žena tako i kod muškaraca. Za cilj ima oblikovati tijelo i riješiti se masnih naslaga.

Kada se primjenjuje?

Ako imate nakupine masnog tkiva kojih se ne možete riješiti niti dijetom ni tjelovježbom, u tom slučaju je najbolje rješenje liposukcija koja će odmah vašem tijelu dati ljepši oblik. Liposukcija nije tretman za smanjenje težine, to je metoda koja služi preoblikovanju pojedinih dijelova tijela koji nisu proporcionalni.

Oporavak

Oporavak traje do 6 tjedana. Potrebno je nositi steznik jer on pomaže kod smanjenja otekline i krvarenja. Podljevi krvi i otekline povlače se tek nakon tri tjedna, a kako bi se ubrzao proces zacjeljivanja potrebno je vježbati. U Specijalnoj bolnici Arithera Comfort dobiti ćete program fizikalne terapije za što učinkovitiju i bržu postoperativnu rehabilitaciju.

Rezultati

Rezultati liposukcije su različiti ovisno o količini uklonjenog masnog tkiva i elastičnosti kože. Rezultati se pokažu nakon dva ili tri tjedna, a veća razlika vidljiva je nakon 6 – 12 mjeseci.