vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Masaža, sportska masaža – što je to i koje su dobrobiti navedenih metoda?

Masažu je moguće definirati kao primjenu sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe.

Premda danas postoje različiti aparati za masažu; ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu. Vrlo uspješno se primjenjuje kao oblik fizikalne terapije kod traumatoloških, neuroloških, reumatoloških i ortopedskih bolesnika. Različitim ručnim tehnikama, preko kože djelujemo na mišiće, zglobove, vezivno tkivo, krvožilni i limfni sustav. Koristimo je kao prevenciju, liječenje, otklanjanje mišićne napetosti i bolova. Ubrzava cirkulaciju te djeluje relaksirajuće.

Iako je masaža najstariji oblik liječenja, neophodna je za svakodnevno funkcioniranje suvremenog čovjeka. Medicinska masaža je metoda u procesu fizikalne terapije, koja se služi nizom sustavnih pokreta rukom fizioterapeuta, na površini tijela radi manipulacije tjelesnim tkivima. Ona će vas opustiti, ubrzati cirkulaciju krvi i limfe, te smanjiti mišićnu napetost.

U sportskoj masaži fizioterapeut tehnikama zagrijava i omekšava tkivo, poravnava mišićna vlakna, zacjeljuje ožiljke i ubrzava izbacivanje otpadnih tvari iz mišića.

Masaže se koriste i kao dio terapijskog i rehabilitacijskog procesa.

  • parcijalne masaže u trajanju od 30 min
  • masaže cijelog tijela u trajanju od 60 min