vene 23.02.2015 beauty

header za facebook ORTOPEDIJA 07 08 2019

Operacije se izvode u modernim operacijskim dvoranama uz suvremene anesteziološke tehnike. Većina operativnih zahvata se obavlja u sprovodnoj, regionalnoj i epiduralnoj anesteziji. Opća endotrahealna anestezija primjenjuje se najčešće u spinalnoj kirurgiji i onda kada je to medicinski indicirano. Operacijske sale su opremljene i pokretnim rendgenskim aparatima tako da se svi operativni zahvati rade s vrhunskom preciznošću. Upotrebljavaju se implantati i endoproteze koji su posljednja riječ vrhunskih svjetskih tehnologija i koji su u proizvodnim programima najeminentnijih svjetskih firmi.

Nakon operacija, ovisno o samom zahvatu, pacijenti se upućuju u jedinicu intenzivnog liječenja, poluintenzivnog liječenja ili direktno u bolesničke sobe, a rehabilitacijski proces u najvećem broju slučajeva počinje istoga dana nakon operacije.

Rehabilitacijski procesi su povjereni vrhunskom i iskusnom timu fizijatara i fizioterapeuta. Po zarastanju rana pacijentima stoji na raspolaganju čitav niz rehabilitacijskih procesa ovisno o učinjenom zahvatu. U fazi nakon zarastanja rana pacijentima se nudi i individualna terapija u bazenu koji je opremljen svim potrebnim tehničkim detaljima. Nakon završene rehabilitacije pacijenti se redovito kontroliraju kod liječnika operatera. Čitav je proces praćen pedantno vođenom medicinskom dokumentacijom.