vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Blog

ZO Skin Health kozmetika pruža novi, revolucionarni pristup njezi kože i tretiranju nepravilnosti kao što su hiperpigmentacija, oštećenja od sunca, akne, rozacea. Bilo da se radi o ozbiljnim dermatološkim dijagnozama ili se ispravno tretira koža i drastično usporavaju znakovi starenja,

Svjetski standard kirurgije skolioza podrazumijeva korekciju deformacije stražnjim pristupom primjenom vijaka, šipki, uz kontrolu neuromonitoringa te kompjuterske navigacije.

Deset godina mlađa. Kako to dobro zvuči kada je odrađenih 53. Možda će netko pomisliti da sam tada razmišljala o potrazi za produženom mladošću. A ne. Mladost je bila fenomenalan dio moga života i ne bih ga mijenjala.

Odluka da nešto promijenim na sebi ali i u sebi krenula je nakon što smo svi bili "zaključani." Moment kojim se ograničila moja sloboda kretanja odmah sam zamijenila učenjem i preživjela ga najbolje što sam mogla. I brzinom munje našla se u Aritheri sa puno želja. Tada bih rekla da su se činile čudesnim.

Klinasta resekcija kralježnice provodi se uslijed tumora kralježnice i kod određenih ozljeda, kada je jedan dio kralježnice do te mjere bolestan da ga treba izvaditi van i skratiti kralježnicu, a da pri tome ne dođe do neurološkog ispada.

Već u ranim tridesetima primijetila sam da mi vijeđe nisu zategnute kao u dvaesetima. Nije me to začudilo, obzirom da je i moja mama imala isti problem i zbog funkcionalne ptoze, operirala gornje kapke u njenim četrdesetima.

„Da ima veča riječ od riječi hvala, uputio bi ju profesoru Kovaču i cijelom timu SB Arithera“ započenje svoju priču Perica Strukar iz Viteza, zbog svojeg glazbenog poziva u narodu poznatiji kao Lola Viteška.

Nakon skoro pet mjeseci od završetka terapija, želimo vam se još jednom zahvaliti za pruženu priliku i kratko opisati Markovo stanje.

Robotska neurorehabilitacija je napredna tehnologija koja vraća pokret i hod, namijenjena je svim dobnim skupinama i u svim fazama oporavka, terapija je motivirajuća i personalizirana, moguće ju je mjeriti i korigirati. Robotski, senzorno i računalno potpomognuti uređaji u kombinaciji s konvencionalnom fizioterapijom daju najbolje moguće rezultate.

Uznapredovali osteoartritis koljena jedno je od češćih ortopedskih stanja kod opće populacije. Ako se prethodno provedeno konzervativno liječenje pokaže neupješnim, indicira se ugradnja umjetnog koljena koje može bit potpuno/totalno i djelomično/parcijalno.

Idiopatska skolioza (najčešća vrst skolioze) je genetska bolest. Javlja se sa učestalosti od cca 1/4000 stanovnika godišnje. Od toga cca 10% progredira bez obzira na uobičajeno liječenje, te se tada preporučuje operacija (u HR oko 100 bolesnika godišnje).

Većina žena za vrijeme trudnoće ima nikad bujniju i ljepšu kosu no nakon poroda stvari nerijetko krenu u suprotnom smjeru. Tijekom trudnoće mijenjaju se vrijednosti nekih hormona u organizmu, koji izravno dijeluju na rast i izgled kose.

Nova istraživanja pokazuju da prilikom rupture prednjeg križnog ligamenta dolazi do oštećenja prednjeg i vanjskog dijela zglobne čahure (anterolateralni ligament-ALL) što dovodi do rotacione nestabilnosti.

Metalni implantati koji se ugrađuju u kralješnicu imaju ulogu koja je nekoć pripadala sadrenoj fiksaciji odnosno gipsu. Fiksacija (imobilizacija) ima zadaću mirovanja koštanih dijelova, odnosno omogućavanje sraštavanja kosti.

U SB Arithera rješavamo sve ozljede zadobivene na skijanju, boardanju i klizanju, operacijski i konzervativno. Najčešće ozljede u skijanju su prijelomi kostiju, puknuća ligamenata zglobova i tetiva mišića. Lomovi kostiju ruku i nogu sa zahvaćanjem unutar zglobne površine su najzahtjevnije ozljede koje najčešće zahtijevaju operaciju osteosintezom i fiksacijom lomnih fragmenata kosti te istovremeno liječenje ozljede hrskavice.

Metalni implantati koji se ugrađuju kod deformacija služe kao korekcijsko i fiksacijsko sredstvo kojim se deformacija ispravlja te koji osigurava postignutu korekciju do koštanog sraštavanja kralježaka u korigiranom položaju. Ugrađeni materijal ima svoju funkciju kod prednjeg pristupa 3 mjeseca, a kod stražnjeg 1-2 god.

Svaka operacija ima negativan utjecaj na okolna tkiva, stvaraju se ožiljci, priraslice, kod operacije skolioze se trajno fiksiraju kralješci. Prema tome daleko je najbolje biti zdrav i izbjeći bilo koju operaciju. Međutim kada su posljedice neliječenja lošije od posljedice operacije govorimo da postoji indikacija za operaciju. Također ma kako velik bio rizik operacije, ako je rizik kod neliječene bolesti veći, tada postoji opravdanje za operacijski zahvat.

Nedavno se stručnom timu Specijalne bolnice Arithera pridružio ortoped, Hrvoje Mokrović, dr.med. Time je naša bolnica dobila dodatnu vrijednost kroz stručnost ortopeda poznatog po minimalno invazivnoj ugradnji endoproteze kuka (MIS). Minimalno invazivnim pristupom na kuk smatra se onaj pristup u kojem se koriste mišićni intervali, čime se ne oštećuje muskulatura kuka,a rez kože je manji.

ZO Skin Health Hrvatska i Specijalna bolnica Arithera započeli su suradnju na području zdravlja i ljepote kože. Aritherini stručnjaci educirani su za primjenu ZO Skin Health proizvoda i time je Arithera postala certificirani centar za zdravlje kože. Bilo da se radi o ozbiljnim dermatološkim dijagnozama ili postoji samo želja da se ispravno tretira koža i drastično uspore znakovi starenja, aritherini dermatolozi i kozmetičari imaju rješenje.

Autor: dr.med. Jane Basarovski, dermatolog

Zaista je neravnopravna ta bitka sa vremenom i svim tragovima koje vrijeme ostavlja na nama. Vrijeme ne možemo zaustaviti ali možemo umanjiti vidljive znakove starenja koje ostavlja na našoj koži. Starenje kože je fiziološki, genetski programiran proces povezan sa starenjem organizma u cijelosti, karakteriziran promjenama anatomske strukture i funkcije svih dijelova kože.

Autor teksta: Sanja Midžić, bacc. physioth., Bowen terapeut

Bowen terapija, nazvana po utemeljitelju Thomasu Ambroseu Bowenu, jedna je od najsvestranijih i naučinkovitijih manualnih terapijskih tehnika koja se u potpunosti razlikuje od svih do sada poznatih manualnih metoda fizikalne terapije. Pomoću Bowen terapije uravnotežuju se tjelesne funkcije koje su u disbalansu i na taj način tijelo reagira u smjeru samoliječenja.