vene 23.02.2015 beauty

Što je lipofiling?

Lipofiling je estetski zahvat pomlađivanja kože, smanjivanja bora i korekcije deformiteta vlastitim masnim stanicama. Transfer masti je procedura u kojoj se liposukcijom uzete masne stanice iz jednog djela tijela (obično trbuha ili stražnjice) prenose na drugi dio tijela. Masno se tkivo zajedno s tkivnom tekućinom ubrizgava u lice, a matične stanice su odgovorne za pojačavanje metabolizma, odnosno stvaranje novih stanica koje pomlađuju lice.

Kada se zahvat primjenjuje?

Koža lica starenjem gubi elastičnost, postaje opuštena, sklona pojavi bora. Bore se pojavljuju u zonama najveće pokretljivosti mišića kao što su područja oko usana i očiju. Srednji sloj MAST, leži između mišića i kože. Starenjem i pod utjecajem gravitacije masni jastučići se iz područja obraza spuštaju prema donjem rubu čeljusti. Smanjenjem volumena masti u dijelu obraza oni dobiju upali izgled. Ovako nastale promijene možemo tretirati lipofilingom. Transferiranom mašću punimo upale zone lica uglavnom oko očiju, obraze, usta i bore oko usana, nazolabijalne brazde, u području čela.

Oporavak

Nakon injektiranja tretirana mjesta su otečena i upaljena. To će trajati nekoliko sati do nekoliko dana, a u posebnim slučajevima i duže. U području s kojeg su uzimane masne stanice također će biti prisutne otekline i modrice. Ovo područje će uglavnom biti zaštićeno kompresijskim zavojima 2 – 3 tjedna nakon zahvata.

Rezultati

Prvi rezultati vidljivi su već nakon 10 dana (nakon smanjenja upala i oteklina).