vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Da li se korekcija kapaka može kombinirati s drugim zahvatima?

Korekcija kapaka može se prema potrebi kombinirati s podizanjem obrva, čeonim liftingom i drugim estetskim zahvatima lica.

Koliko traju podljevi nakon face-liftinga?

Promjena boje kože uzrokovana krvnim podljevom nestaje u prva dva tjedna. Oteklina koja je najveća prva dva dana postupno nestaje. Osjećaj napetosti kože može potrajati neko vrijeme, a osjetljivost kože oko uški se vraća tijekom prvih mjeseci nakon operacije.

Koliko često smijem ponavljati tretman botoxom?

Tretman Botoxom može se ponavljati neograničen broj puta jer ne postoji nikakva opasnost za zdravlje pacijenta. Potrebno je samo paziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje liječnik. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svakih 4 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled. Važno je spomenuti da je kod ponovljenih tretmana Botoxom estetski učinak pomlađivanja trajniji.

Kirurškim putem povećala sam grudi. Da li ću imati problem u trudnoći tj. u fazi dojenja?

Sve funkcije grudi pa tako i dojenje ničim nije poremećeno ugradnjom implatanata, odnosno povećanjem grudi. Dojenje će biti normalno, bez ikakvih zapreka u Vašem majčinstvu. Prije i nakon poroda grudi će Vam se povećati zbog povećanja mliječnih kanalića, a nakon dojenja zadržati će svoju ljepotu i izgled kao prije trudnoće.

Koju vrstu rekonstrukcije dojke preporučujete?

Rekonstrukcija dojke može biti primarana ili sekundarna. Sekundarna se provodi nakon već provedenog kirurškog liječenja.

Razlikujemo rekonstrukcije dojke vlastitim tkivom ili protezom. Oba postupka su sigurna s garantirano dobrim rezultatima. Izbor ovisi o mogućnostima korištenja vlastitog tkiva u rekonstrukciji. Ukoliko Vam je iz bilo kojih razloga rekonstrukcija potrebna, ne oklijevajte sa zahvatom, a o izboru metode odlučiti ćemo dogovorno.

Nakon dijagnosticiranog karcinoma dojke, mastektomijom mi je odstranjena dojka. Željela bi znati od čega se nakon mastektomije mogu “iznjedriti” grudi?

U Centru estetske kirurgije Specijalne bolnice Arithera radi se tzv. onkoplastika dojke odnosno rekonstrukcija na mjestu odstranjenja dojke, a izbor može biti rekonstrukcija vlastitim tkivom ili proteza.

Treba posebno istaknuti da rekonstrukcija dojki, nakon mastektomije odnosno uklanjanja dojki, ničim ne remeti uobičajeni proces onkološkog liječenja, ali svakako poboljšava kvalitetu života.

Postoji nekoliko kirurških tehnika za povećanje dojki. Trenutačno najpopularnija i najraširenija tehnika uključuje ugradnju implantata za dojke izrađenog od biokompatibilnih materijala. Implantati se ugrađuju kroz rez na koži koji se može smjestiti na različita područja, kao što je inframamarna brazda (nabor kože ispod dojke), oko areole, ispod pazuha pa čak i kroz umbilicus. Tehnika ugradnje na svakom pojedinom mjestu ima različite prednosti , a odabir ovisi o preporuci kirurga kao i o osobinama pacijentice, njenim željama i očekivanoj veličini implantata.

Na tržištu se nudi velik izbor implantata, a u Specijalnoj bolnici Arithera koriste se marke najviše dokazane kvalitete. Implantat može biti napunjen sterilnom slanom otopinom (fiziološkom otopinom) ili silikonskim gelom. Treći tip implantata je ekspanzivni sa složenim punjenjem. U našoj Specijalnoj bolnici koristimo novu seriju ekspandera za dojke kod slučajeva asimetrije dojki (kada je jedna dojka veća od druge) i rekonstrukciju dojke nakon mastektomije.

U estetskom smislu dojka se može rekonstruirati tako što će implantati zamijeniti tkivo dojke te se s estetske strane ne mora ni vidjeti da je obavljena operacija.

Vlastito tkivo također se koristi za rekonstrukciju dojki. Dojka se može rekonstruirati od masnog tkiva uzetog s donjeg dijela trbušne stjenke ,od trbušnog mišića, leđnog mišića i glutealnog mišića.

Rekonstrukcije grudiju su vrlo važne da bi bolesnice i nakon operacije mogle živjeti punim i kvalitetnim životom ispunjenim osjećajem cjelovitosti.