vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Specijalna bolnica Arithera od sada i u Dubrovniku

Arithera Dubrovnik otvorenje DSF1189

Medicinske usluge jedne od najvećih privatnih bolnica dostupnije stanovnicima krajnjeg Juga Hrvatske

Dubrovnik, 17. lipnja 2021. – Specijalna Bolnica Arithera, jedna od najdugovječnijih privatnih medicinskih ustanova u Hrvatskoj s preko 20 godina iskustva, otvorila je svoju poslovnicu u Gradu pod Srđem. S više od 10 medicinskih specijalizacija SB Arithera ima najširi spektar medicinskih usluga  u hrvatskom privatnom zdravstvenom sektoru.

Uz postojeće tri lokacije, ovo je prva lokacija SB Arithera izvan Zagreba.

Danas je svečano obilježen početak djelovanja bolnice u Dubrovniku koja bolesnicima pruža mogućnost liječenja nekih od najučestalijih bolesti današnjice na suvremen, brz i vrlo efikasan način. 

Specijalna bolnica Arithera u Dubrovniku pruža zdravstvene usluge iz područja ortopedije, spinalne kirurgije, proktologije, abdominalne kirurgije, flebologije, fizikalne medicine, estetske kirurgije i anti-age medicine.

Uz specijalističke preglede i minimalno invazivne metode liječenja poput liječenja proširenih vena pjenom (UGFS metoda), provodi se fizioterapija po modelu koji je prepoznat kao jedan od najuspješnijih za brzu i kvalitetnu rehabilitaciju.

Za pacijente koji trebaju operacijsku intervenciju ili robotsku neurorehabilitaciju, detaljno razrađujemo kompletni protokol liječenja i organiziramo liječenje u SB Arithera, Zagreb.

„Tijekom dosadašnjeg rada i više od 20 godina djelovanja u Zagrebu, uočili smo potrebu stanovnika krajnjeg juga Hrvatske za kvalitetnom zdravstvenom uslugom. Veselimo se što možemo ponuditi široki spektar medicinskih usluga Dubrovčanima i biti partner u očuvanju najveće životne vrijednosti – zdravlja.“, izjavila je Arijana Hegediš Došen, vlasnica i ravnateljica SB Arithera.

 

Arithera DU Event 3
Arithera DU Fizioterapeuti
Arithera DU Event 4
Arithera DU Fizioterapeuti 1
Arithera DU Fizioterapeuti 2
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1189
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1199
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1201
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1207
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1209
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1210
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1224
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1225
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1226
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1232
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1255
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1241
Arithera DU Event
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1262
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1267
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1271
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1275
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1276
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1278
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1279
Arithera Dubrovnik Otvorenje DSF1281
Arithera DU Event Plesai


Minimalno invazivna ugradnja endoproteze kuka (MIS)

Nedavno se stručnom timu Specijalne bolnice Arithera pridružio ortoped, Hrvoje Mokrović, dr.med. Time je naša bolnica dobila dodatnu vrijednost kroz stručnost ortopeda poznatog po minimalno invazivnoj ugradnji endoproteze kuka (MIS).

Minimalno invazivnim pristupom na kuk smatra se onaj pristup u kojem se koriste mišićni intervali, čime se ne oštećuje muskulatura kuka,a rez kože je manji. Najčešće se koristi modificirani anterolateralni pristup koji koristi interval između glutealne muskulature i mišića tensor fasciae latae, čime abduktorna muskulatura kuka ostaje očuvana.

Nakon ugradnje umjetnog kuka koji je posebno dizajniran za takvu tehniku , pacijent od prvog poslijeoperacijskog dana hoda, najčešće punim opterećenjem do granice bolova. Boravak u bolnici svede se na 2-3 dana bez potrebe za posebnom rehabilitacijom. Prednost minimalno invazivnog pristupa je u bržoj ranoj rehabilitaciji.


 Arithera – certificirani centar za zdravlje kože

ZO Skin Health Hrvatska i Specijalna bolnica Arithera započeli su suradnju na području zdravlja i ljepote kože. Aritherini stručnjaci educirani su za primjenu ZO Skin Health proizvoda i time je Arithera postala certificirani centar za zdravlje kože. Bilo da se radi o ozbiljnim dermatološkim dijagnozama ili postoji samo želja da se ispravno tretira koža i drastično uspore znakovi starenja, aritherini dermatolozi i kozmetičari imaju rješenje.

Cijeli postupak tretiranja kože profesionalnom kozmetikom ZO Skin Health počinje prema indikaciji koju određuje specijalista dermatolog. Na temelju dijagnostike određuje se protokol liječenja i njege kože. Cijeli proces traje minimalno 3 mjeseca. Ovaj potpuno novi pristup liječenju dermatoloških nepravilnosti i oštećenja na koži te svakodnevne njege kože provodi se u sinergiji između pacijenta, dermatologa i kozmetologa. Krajnji rezultat je pomlađena, vidljivo zdravija i ljepša koža bez nepravilnosti, bora, hiperpigmentacijskih mrlja, crvenila i akni.


Poslovno izaslanstvo RH i predstavnici SB Arithera

Poslovno izaslanstvo RH u kojem su sudjelovali i predstavnici Specijalne bolnice Arithera: Arijana Hegediš Došen, prof. dr. sc. Vladimir Kovač i Ilijana Palčec, zajedno su s Ministrom zdravlja Sinišom Vargom bili u službenom posjetu Republici Kosovo 13. listopada 2015., a na poziv Veleposlanstva RH u Prištini, visokih dužnosnika kosovske Vlade i zdravstvene administracije. Cilj posjete bile su pripreme za predstojeće potpisivanje Memoranduma o suradnji dviju država u području zdravstva i medicine.

Poslovna delegacija sastavljena od predstavnika pet vodećih privatnih zdravstvenih ustanova: SB Arithera, SB Magdalena, Klinika Svjetlost, Poliklinika IVF i Poliklinika OXI predstavila je sudionicima KOSOVO-CROATIA HEALTH CARE FORUM-a usluge koje mogu ponuditi pacijentima iz Kosova.


Mevjema u Specijalnoj bolnici Arithera

Mevjema - Besplatna Kompjutorska Analiza StopalaTvrtka Mevjema, zastupnik renomiranih svjetskih brendova kao što su GIBAUD, JOYA, SWISSIES, Med & Life i Avivo, Aritherinim će pacijentima omogućiti besplatnu kompjutersku analizu stopala.

U cilju prevencije i ukazivanja na ortopedska oboljenja, pacijenti će dana 9.10.2015. od 12 do 16 sati imati priliku dobiti vrijedne informacije od stanju svojih stopala i sa fizioterapeutom porazgovarati o održavanju zdravlja stopala. Besplatna analiza stopala provesti će se na adresi Bukovačka 1, 3. Kat – prostor Specijalne bolnice Arithera za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju


SB ARITHERA NA KOSOVO CROATIA HEALTH CARE FORUMU, 13.10.2015., Priština, Hotel Emerald

Dana 13. listopada 2015. SB Arithera će sudjelovati na prvom Kosovsko-hrvatskom forumu o zdravstvenoj zaštiti koji će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Kosovo i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Smatramo da Hrvatska svojim kapacitetima može značajno pomoći realizaciji dugoročnih ciljeva kosovskog društva: podizanju institucionalnih, stručnih i znanstvenih kapaciteta kosovskog zdravstva na razinu zahtjeva u 21. stoljeću. Hrvatska također može pomoći u jačanju administrativnih kapaciteta u ispunjavanju uvjeta iz eurointegracijskih procesa Kosova.

Prijateljstvo naših naroda i tradicionalne veze nas obvezuju da pomognemo da naše dvije zemlje obnove suradnju u obrazovanju, znanosti i medicini koju smo izgubili u recentnoj prošlosti. Odnose Hrvatske i Kosova treba sagledavati u komplementarnom smislu: Hrvatska ima kapacitete, a Kosovo ima potrebe. U tom kontekstu, potrebno je otvoriti mogućnosti da se resursi počnu iskorištavati i da Hrvatska pomogne stvaranju nove liječničke elite na Kosovu.

Na prvom Kosovsko-hrvatskom forumu o zdravstvenoj zaštiti sudjelovat će:

 • ministar zdravlja Republike Hrvatske dr. Siniša Varga,
 • ministar zdravstva Republike Kosovo dr. Imet Rrahmani,
 • dekani Medicinskih fakulteta Zagreba i Prištine,
 • ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" iz Zagreba i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Kosova,
 • predsjednici liječničkih komora Hrvatske i Kosova,
 • predstavnici pet uglednih hrvatskih zdravstvenih ustanova: 1) Specijalna bolnica „Arithera" iz Zagreba (www.arithera.hr), 2) Polikilnika „IVF" za ginekologiju, porodništvo i reproduktivnu medicinu (www.ivf.hr), 3) Klinika za kardiovaskularne bolesti „Magdalena" (www.magdalena.hr), 4) Poliklinika „OXY" za baromedicinu (www.oxy.hr), 5) Specijalna bolnica za oftalmologiju „Svjetlost" (www.svjetlost.hr).

Teme foruma:

 • Obrazovanje kosovskih liječnika u biomedicinskim znanostima u Hrvatskoj, razmjena stručnjaka i zajednički znanstvenoistraživački projekti,
 • Jačanje kapaciteta kosovske administracije, posebice prema EU standardima u zdravstvu,
 • Modeli suradnje javnih institucija u zdravstvu,
 • Projekti privatnog-javnog partnerstva u zdravstvu,
 • Predstavljanje hrvatskih klinika i potencijala javnosti Kosova.

Arithera – novi ugovorni partner HZZO-a

Specijalna bolnica Arithera dugogodišnja je ugovorna ustanova Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje za specijalističke preglede fizijatra i fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

Od ove godine ta suradnja je proširena na specijalističke preglede ortopeda, te kardiološke dijagnostičke pretrage: UZV srca, holter EKG-a i ergometriju.

Na taj način pacijentima iz Zagreba, putem uputnice HZZO-a postaju dostupni vrhunski ortopedi s kojima se pacijenti mogu savjetovati i vezano uz sve vrste ortopedskih operacija i zamjenu zglobova koljena i kuka, koje se također izvode u Specijalnoj bolnici Arithera.

U segmentu kardiologije uz dijagnostičke pretrage putem putnice HZZO-a i liječenje kardiovaskularnih bolesti, novost je i osnivanje prve privatne preventivne i sekundarne rehabilitacija za kardiološke bolesnike u Zagrebu. Veliki broj Zagrepčana – kardioloških bolesnika sada mogu obaviti ambulantnu fizikalnu terapiju bez korištenja bolovanja i izbivanja iz mjesta boravka, a sve to pod stručnim nadzorom kardiologa i specijaliziranih kardioloških fizioterapeuta.


Franjevac fra Jozo Zovko blagoslovio specijalnu bolnicu Arithera

Franjevac fra Jozo Zovko blagoslovio je specijalnu bolnicu Arithera. Kao korisnik Aritherinih usluga i česti posjetitelj bolnice, fra Zovko odlučio je svim djelatnicima bolnice kao i pacijentima, udijeliti milost i zazvati Božji blagoslov na sve aktivnosti koje se odvijaju pod Aritherinim krovom.

Sa djelatnicima Arithere molio je da bolnica koja je načinjena za liječenje bolesnih bude mjesto blagoslova, nade, ohrabrenja, olakšanja i oslobađanja od bremena boli i bolesti. Zazvao je blagoslov na sve djelatnike Specijalne bolnice Arithera koji su svoje živote i znanje posvetili liječenju i milosti za bolesne uz želju da to liječenje bude uvijek prožeto ljubavlju, mudrošću, vječnom pažnjom i posvećenošću za one koji u Aritheri potraže pomoć za izlječenje.

Molitva je završena uvjerenjem da će Aritherini pacijenti ohrabreni u nastojanju da vrate zdravlje, uz pomoć i zalaganje svih Aritherinih djelatnika, to zdravlje konačno i zadobiti.

Prijateljstvo fra Joze Zovka i djelatnika Specijalne bolnice Arithera osnaženo je i kroz ovaj sveti čin.


Specijalna bolnica Arithera na sajmu Moscow Medshow

U sklopu promidžbenih aktivnosti na tržištu Ruske Federacije te nastupa na specijaliziranom sajmu Moscow Medshow Specijalna bolnica Arithera sudjelovala je na tematskoj radionici zdravstvenog turizma. Radionica je održana 26. veljače, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera i agencije AA Travel iz Moskve, uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji. Na radionici su sudjelovale hrvatske zdravstvene ustanove, klinike, terme, hotelijeri i turističke agencije te predstavile ponudu svojih turističkih i zdravstvenih usluga.

Radionica je uključivala i prezentaciju za novinare i partnere. Također, zapažene su prezentacije direktora Predstavništva HTZ-a u Moskvi Rajka Ružičke i Predsjednika Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, mr. sc. Marcela Medaka. Uz specijalnu bolnicu Arithera svoje potencijale izravno su predstavile specijalna bolnica Naftalan iz Ivanićgrada, bolnica Sveti Nikola iz Varaždina, specijalna bolnica Daruvarske toplice iz Daruvara, Klinika Dental centar B2 iz Zagreba kao i turistička agencija Atlantis.

"Iznimno smo zadovoljni velikim interesom specijaliziranih ruskih turističkih agencija za uslugama zdravstvenog turizma Republike Hrvatske kao i cjelokupnom pripremom Radionice. Uvjereni smo da ćemo, daljnjom zajedničkom potporom Predstavništva Hrvatske gospodarske komore i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, nastaviti sa uspješnom promocijom hrvatskog zdravstvenog turizma i ostvariti daljnji porast dolaska turista s područja Ruske Federacije" izjavio je Predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK, Marcel Medak.

Nakon nastupa na Radionici uslijedio je sajam za zdravstveni turizam Moscow Medshow (27. i 28. veljače 2015. godine).


Posjeta delegacije iz Saudijske Arabije

Specijalna bolnica Arithera već 17 godina djeluje na hrvatskom tržištu. U posljednjih nekoliko godina intenzivno ulaže napore da proširi krug korisnika medicinskih usluga na pacijente iz inozemstva. Regionalno gledajući, u tome smo uspjeli. Postali smo regionalni centar za bolesti proširenih vena, bolesti kralježnice... ali, glavnina naših kapaciteta nalazi se u segmentu liječenja bolesti lokomotornog sustava.

Od dijagnostike, operacija kralježnica i ortopedskih operacija, liječenja do fizikalne terapije i rehabilitacije – sve je to zastupljeno unutar naše specijalne bolnice. Ortopedija i vertebrologija potencijalno su najperspektivnije medicinske discipline za vanjska tržišta , ali i rekonstrukcijska, plastična i estetska kirurgija koja je u našoj specijalnoj bolnici predvođena poznatim ekspertom prof.dr.sc. Radom Žicom. Upravo u ovim područjima imamo najviše pacijenata koji dolaze izvana posebice iz zemalja zapadne Europe. Kvaliteta usluge i konkurentna cijena naši su najjači argumenti i po tome nas sve više prepoznaju u cijeloj Europi, a i šire.

Prošle godine oformili smo grupu privatnih medicinskih institucija koje zajedničkim snagama poduzimaju marketinške aktivnosti na vanjskim tržištima. Tako smo posjetili London i predstavili se britanskom tržištu za koje procjenjujemo da je za Hrvatsko zdravstvo vrlo perspektivno. Britanci su nas prepoznali kao idealnu destinaciju za odmor i zdravlje i sve je više upita i inicijativa koje dolaze s tog tržišta. I članovi ove delegacije IZ Saudijske Arabije koja je danas posjetila našu specijalnu bolnicu potencijalni su partneri o protokoliranju britanskih ali i pacijenata iz Saudijske Arabije prema našoj specijalnoj bolnici.


Hrvatski medicinari udruženim naporima osvajaju britansko tržište

Hrvatska je idealna destinacija za zdravlje i odmor – poruka je to koju je skupina hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i turizma krajem prošlog tjedna iznijela londonskoj publici. U organizaciji zagrebačke Poliklinike Arithera, a uz podršku veleposlanika dr. Ivana Grdešića i Hrvatskog veleposlanstva u Londonu, britanskim novinarima, turističkim agencijama i osiguravajućim društvima predstavljeni su kapaciteti Hrvatske kao poželjne destinacije za zdravstveni turizam.

Osim prirodnih ljepota i turističke ponude zbog kojih su Britanci posljednjih godina jedni od naših najmnogobrojnijih turista, Hrvatska je zemlja i niza privatnih zdravstvenih institucija koje čine vrhunski stručnjaci, najmodernija tehnologija i izvrsni rezultati.

Za privatne klinike i poliklinike u Hrvatskoj rad sa stranim pacijentima nije nov, no on se do sada svodio uglavnom na pojedince koji dolaze na temelju osobne preporuke prijatelja ili rodbine iz Hrvatske. Cilj londonskog susreta je pronalaženje kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u domaćim poliklinikama i pratećim turističkim uslugama.

Svoje prezentacije održali su dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftalmologiju Svjetlost, direktorica poliklinike IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić ispred Poliklinike Arithera. Da je Hrvatska adekvatno opremljena za zdravstveni turizam potvrdile su i Nevenka Fuchs ispred Turističke zajednice Grada Zagreba, koji bilježi značajan porast broja turista i Marijana Šurina i Valentina Muškardin koje su predstavile luksuzne hotele Lošinj Hotels & Villas i otok Lošinj sa stoljetnom tradicijom u zdravstvenom turizmu.

U panel diskusiji svi sudionici su se složili da je vrijeme da se broj britanskih pacijenata koji dolaze u Hrvatsku na medicinske tretmane i rehabilitaciju poveća, ne samo informiranjem o uslugama privatnih zdravstvenih institucija, već i zajedničkim podizanjem suradnje na nivo institucija.

Hrvatske bi privatne poliklinike, naime, u suradnji s britanskim osiguravajućim društvima mogle pružiti usluge pacijentima po nižim cijenama, s manje čekanja i jednakim, ako ne i višim stupnjem kvalitete. Suradnja je moguća i sa britanskim zdravstvenim sustavom NHS koji bi posebnim ugovorima sa privatnim klinikama u Hrvatskoj, mogao znatno rasteretiti svoje bolnice i pacijentima smanjiti listu čekanja.

Samo dva sata leta britanske pacijente dijeli od vrhunskih profesionalaca od kojih su neki i na međunarodnom nivou jedni od pionira struke, poput profesora Šimunića iz klinike IVF. Neki, pak, poput Poliklinike Arithera pokazuju iznadprosječan uspjeh pri najkompliciranijim zahvatima, a neki, uz najmoderniju tehnologiju, o svom uspjehu svjedoče i na vlastitom primjeru – deset liječnika i sedam medicinskih sestara očne klinike Svjetlost podvrgnulo se zahvatu laserske operacije očiju u svojoj klinici. U samo nekoliko dana pacijentu može biti uspostavljena dijagnoza, poduzet tretman i organizirana rehabilitacija i kontrolni pregled, rješenje kojim se izbjegava mukotrpno čekanje i neizvjesnost.

Ovo je prvi puta da se turistički djelatnici i medicinari na ovaj način udružuju kako bi zajednički promovirali mogućnosti medicinskog turizma, koji bilježi trend konstantnog porasta diljem Europe. No, zasigurno ne i posljednji put, tvrdi ravnateljica poliklinike Arithera Arijana Hegediš Došen. Londonski susret pokazao je kako nastupiti na međunarodnom tržištu i privući strane pacijente. Jedinstvena je to prilika da izvedemo domaće znanje, no, za promjenu, bez da ono napušta granice Hrvatske.


ARITHERA - novi Centar medicinske kozmetologije

lice-1U sklopu Poliklinike Arithera otvoren je Centar medicinske kozmetologije. U svom radu oslonjen je na dermatologiju i većina se kozmetičkih procedura provodi pod budnim okom i nadzorom vrsnih dermatologa. Većina procesa liječenja kože započinju u dermatološkim ordinacijama, ali se u cilju postizanja vrhunskih rezultata, završava u kozmetičkom centru gdje se uz uklanjanje vidljivih posljedica kožnih oboljenja i nepravilnosti, pacijentu daruje lijep i njegovan izgled. Stručna pripreme kože neophodna je za vrhunske rezultate u području estetske kirurgije i medicine, a postoperativna kozmetološka njega kože omogućava ublažavanje i brzo uklanjanje vidljivih znakova estetskih operacija kao što su podljevi, otekline, ožiljci ... Svi tretmani provode se uz korištenje profesionalne kozmetike i od strane vrsnih kozmetologa. Osim tretmana njege i pomlađivanja kože lica i tijela, u ponudi su i masaže, anticelulitni tretmani, depilacije, njega noktiju i trepavica.


Arithera u Moskvi

U sklopu Zajednice zdravstvenog turizma (lječilišni, wellness i medicinski turizam), izaslantsvo Odjela za marketing Poliklinike Arithera posjetilo je MITT sajam u Moskvi - Moscow International Travel and Tourism Exhibition od 19. do 22.3.2014.

Za vrijeme trajanja sajma, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavništvom HGK u Moskvi je organizirala i poslovnu B2B radionicu, te je Poliklinika imala priliku susresti se s ruskim potencijalnim partnerima u sklopu prezentacije zdravstenog i wellness turizma, s ciljem da svoju medicinsku ponudu proširi na rusko tržište.