vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Fra Jozo Zovko

Franjevac fra Jozo Zovko blagoslovio je specijalnu bolnicu Arithera. Kao korisnik Aritherinih usluga i česti posjetitelj bolnice, fra Zovko odlučio je svim djelatnicima bolnice kao i pacijentima, udijeliti milost i zazvati Božji blagoslov na sve aktivnosti koje se odvijaju pod Aritherinim krovom.

Sa djelatnicima Arithere molio je da bolnica koja je načinjena za liječenje bolesnih bude mjesto blagoslova, nade, ohrabrenja, olakšanja i oslobađanja od bremena boli i bolesti. Zazvao je blagoslov na sve djelatnike Specijalne bolnice Arithera koji su svoje živote i znanje posvetili liječenju i milosti za bolesne uz želju da to liječenje bude uvijek prožeto ljubavlju, mudrošću, vječnom pažnjom i posvećenošću za one koji u Aritheri potraže pomoć za izlječenje.

Molitva je završena uvjerenjem da će Aritherini pacijenti ohrabreni u nastojanju da vrate zdravlje, uz pomoć i zalaganje svih Aritherinih djelatnika, to zdravlje konačno i zadobiti.

Prijateljstvo fra Joze Zovka i djelatnika Specijalne bolnice Arithera osnaženo je i kroz ovaj sveti čin.


Dubravko Šimenc

Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc svoju zavidnu formu održava u Specijalnoj bolnici Arithera. Individualni program fizikalne terapije osim masaža, elektroterapije i medicinskih vježbi u dvorani, podrazumijeva i Dubravku omiljenu terapiju u Aritherinom bazenu. “U Aritheri se osjećam kao riba u vodi.” simpatično i slikovito svoju ugodu boravka u našim prostorima i privrženost Aritherinom timu opisuje Dubravko Šimenc.


Dubravko Šimenc u društvu prijatelja Antimona "Nakon teške prometne nesreće, oporavak je lakši uz stručni nadzor liječnika i medicinskog osoblja Specijalne bolnice Arithera."

Niko i Ivan Pulić

Automobilistički asovi, otac i sin, Niko i Ivan Pulić povjerenje za održavanje dobre fizičke spremnosti za vanserijske napore s kojima se susreću na automobilističkim natjecanjima, povjerili su bolnici Arithera. Vježbe i relaksaciju u bazenu , individualne medicinske vježbe i fizikalnu terapiju provode pod stalnim nazorom stručnjaka za bolesti kralježnice.

Pjevačice i glumice

U Centru estetske kirurgije specijalne bolnice Arithera, naše poznate glumice, pjevačice i pripadnice kulturnog i javnog života sastale su se sa kirurzima iz područja estetske, plastične i rekonstrukcijske kirurgije. Na susretu sa stručnjacima razgovaralo se o najnovijim dostignućima u estetskoj kirurgiji i kozmetičkoj medicini. Od mnoštva tema kako dosegnuti ideal ljepote i ispravno se njegovati, najviše interesa izazvale su prirodne tehnike pomlađivanja kože lica i tijela: lipofiling (pomlađivanje kože vlastitim masnim stanicama) i PRP metoda (pomlađivanje kože matičnim stanicama).

Sandra Bagarić – Za sat vremena bez proširenih vena

Pjevačica Sandra Bagarić pripadala je skupini od 50% žena koje je mučio problem proširenih vena. Problem je trajno riješen u ARITHERI. Koristeći najsuvremeniju svjetsku metodu uklanjanja proširenih vena pjenom (UGFS metodu), Sandri je potpuno bezbolno, bez rezova i modrica uklonjena proširena vena. Odmah nakon zahvata Sandra se mogla vratiti svakodnevnim privatnim i poslovnim aktivnostima bez uobičajenih izostanaka i oporavaka koji su tipični za druge metode liječenja proširenih vena.

Jasmin Stavros

Da ljetne aktivnosti nisu uvijek bezopasne pokazuje i povreda popularnog Jasmina Stavrosa. Jedan skok u more bio je presudan za povredu šake. Srećom, u Aritherinom Centru za bolesti šake znamo kako izliječiti takve povrede i osigurati svojim pacijentima potpuno ozdravljenje. Individualne vježbe u kombinaciji s limfnom drenažom i elektroterapijom omogućile su proslavljenom pjevaču brzi oporavak.

Jelena Perčin

Prekrasna, mlada glumica Jelena Perčin već niz godina pati zbog bolesti kralježnice. Ove godine nas je konačno pronašla i okončala dugogodišnju agoniju izazvanu kroničnim, bolnim stanjima u kojima se često nalazila. Redovnom prevencijom i tretmanima pod nadzorom stručnjaka bolovi su stavljeni pod kontrolu.

“Život mi je sada lakši i ugodniji. Ne strahujem više od ukočenosti i glavobolja koje su bile nuspojave bolesne kralježnice.” pohvalila se Jelena nakon tretmana.

dr. Philip Coleridge Smith

Zagreb na europskoj karti poželjnih destinacija za liječenje proširenih vena

Petnaestu obljetnicu postojanja Arithera je obilježila suradnjom s Britanskim institutom za vene i tom prigodom posjetio nas je svjetski stručnjak za bolesti proširenih vena dr. Philip Coleridge Smith sa suradnicima. UGFS metoda uklanjanja vena pjenom koja se primjenjuje u Aritheri unaprijeđena je u Britanskom institutu za vene i tijekom posjeta demonstrirane su novosti u primjeni metode. Aritherin liječnik dr. Zlatko Čačić certificiran je od strane Britanskog instituta za vene za primjenu unaprijeđene UGFS metode liječenja sa poboljšanim sastavom pjene i inovacijom u njenoj pripremi i tehnici aplikacije.

Milada Privora

Stručnjakinja za protokol, gđa. Milada Privora stalna je korisnica usluga specijalne bolnice Arithera. “O mojoj bolnoj kralježnici i problemima lokomotornog sustava brine stručan tim fizijatara i fizioterapeuta, a redovni dolasci na fizikalnu terapiju i rehabilitaciju omogućuju mi dobar osjećaj, pokretljivost i poletnost u obavljanju mojih svakodnevnih aktivnosti. Medicinsko osoblje stručno je i ljubazno i u Vašoj zdravstvenoj ustanovi osjećam se vrlo ugodno.” naglašava gđa. Milada Privora.

Tereza Kesovija

Zar kralježnica doista može tako boljeti? Bolovi s vremena na vrijeme postanu tako nepodnošljivi da ni najbolje fizikalne metode, masaže ni medikamenti ne mogu pomoći. Život s boli nije ugodan ni za osobu koja trpi bol, niti za njezinu okolinu. Svjedoći tome i legenda hrvatske estrade, pjevačica Tereza Kesovija. Srećom, Aritherin liječnik i stručnjak za primjenu SPM metoda dr. sc. Dražen Kvesić, primjenio je najbolju metodu za liječenje Terezine bolne kralježnice. Minimalno invazivnim SPM zahvatom, bol je uvelike eliminirana, a poznata pjevačica ozarena srećom zbog ozdravljenja uvrstila je Aritheru na listu svojih omiljenih zdravstvenih ustanova.