vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

header za facebook ORTOPEDIJA 07 08 2019

Preoperativna rehabilitacija

Glavni cilj preoperativne rehabilitacije je priprema pacijenta za operacijski zahvat koji slijedi. Stvaranje optimalnih uvjeta je nužno kako bi operativni zahvat u potpunosti bio uspješan, te u svrhu što kvalitetnije i brže postoperativne rehabilitacije ozlijeđene osobe i dovođenje pacijenta u adekvatno stanje prije ozljede.

Priprema uključuje edukaciju pacijenta, istezanja, jačanje muskulature, smanjenje edema i boli, povećanje opsega pokreta, regulaciju tjelesne težine i općenito poboljšanje psihofizičkog stanja pacijenta.

Za neke pacijente preoperativna rehabilitacija uključuje i tretmane u našem rehabilitacijskom bazenu. Sila uzgona i toplina vode koja pruža sigurno i umirujuće okruženje, uvelike će pacijentu olakšati preoperativni rehabilitacijski proces.

Postoperativna rehabilitacija

Po obavljenoj artroskopiji ili operativnom zahvatu i vađenju šavova, počinjemo sa postoperativnom rehabilitacijom koja mora biti kompleksna i individualna, ovisno o svakom pacijentu. Vrstu terapije terapeuti, u suradnji sa liječnicima, određuju, ovisno o fazi rehabilitacije. Počinje se sa antiedematoznim i ostalim procedurama, kako bi smanjili otok, pospješili brže cijeljenje tkiva, smanjili bolnost. Daljnji cilj nam je što prije vratiti izgubljeni opseg pokreta i optimalnu funkciju, te vratiti mišićnu masu i snagu i tako omogućiti brži povratak u formu.

Arithera Rehabilitacija
Arithera Rehabilitacija 1
Arithera Rehabilitacija 2
Arithera Rehabilitacija 3

Pacijenti sa ugrađenim totalnim endoprotezama koljena ili kuka u SB Arithera na dar dobivaju 30% popusta na visokokvalitetnu fizioterapiju koja se provodi prema individualno koncipiranom programu u Centru za rehabilitaciju u Petrovoj 128.