vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

header za facebook ORTOPEDIJA 07 08 2019

Udarni val banner WEB

Zašto koristiti terapiju udarnim valom u Specijalnoj bolnici Arithera?

  • Specijalna bolnica Arithera certificirana je od strane Gymna za primjenu terapija udarnim valovima
  • brzo i učinkovito uklanjanje boli
  • obnavljanje pokretljivosti
  • neinvazivan tretman
  • bez anestezije, bez lijekova
  • potrebna su svega 3-5 tretmana
  • nema nuspojava
  • alternativa kirurgiji

Savršenom terapijskom metodom UDARNIM VALOVIMA liječimo kronične i kompleksne bolesti lokomotornog sustava, uklanjamo bol i povećavamo pokretljivost!

Terapija udarnim valom ili shockwave terapija ( extracorporeal shockwave therapy, ESWT) je neinvazivna fizikalna tehnika kojom se rješavanju mnogi kronični i akutni procesi u organizmu, a izrazit učinak ima u rješavanju bola.

Bazira se na akustičnim impulsima generiranim izvan tijela. Energija se fokusira unutar tijela do dubine 4-7 cm. Pri tom nastaju mikrotraume unutar tkiva, koje dovode do neovaskularizacije tj. povećanja lokalne cirkulacije, suzbijanja upalnih procesa, stimulacije kolagena i disolucije kalcificiranih tvorevina i na taj način se ubrzava proces cijeljenja u tretiranom tkivu ( tetiva, mišić ali i kost). Koristimo ju kod problema kao što su teniski lakat, skakačko koljeno, kalcifikacija tetiva u području ramenog zgloba, boli u ahilovoj tetivi, bolova u donjem dijelu leđa, trkačke potkoljenice, petnog trna...

Terapija udarnim valom kontraindicirana je kod neoplazmi i infekcija u tretiranom području, tromboze i tromboflebitisa, ugrađenog srčanog stimulatora, metalnih implantata, neurovaskularnih oštećenja.Ne smije se primjenjivati kod trudnica, pacijenata u zoni rasta te kod pacijenata koji uzimaju lijekove koji utječu na zgrušavanje krvi.

U prosjeku preporučamo od 3-5 tretmana, a terapija se provodi 1x tjedno.

Arithera Udarni Val 1
Arithera Udarni Val 3

Koristi se u području fizikalne terapije i ortopedije te sportske medicine.

Fizikalna terapija

Primjena udarnog vala u fizikalnoj terapiji uglavnom je povezana s liječenjem kroničnih poremećaja mišića i tetiva, cervikalne boli, boli u leđima i tretiranju trigger točaka. U usporedbi s tradicionalnom ručnom terapijom, udarni val je iznimno učinkovit.

Ortopedija

Primjena udarnih valova u ortopediji usredotočuju se na liječenje kalcifikacija, bolnih egzostoza, raznih tendinitisa i usporeno zacjeljivanje lomova. Udarni val predstavlja alternativu u mnogim slučajevima kada se operativni zahvat čini neizbježnim.

Sportska medicina

Terapija udarnim valom vrlo se često primjenjuje u sportskoj medicini, zbog svojih zacjeljujućih i regenerativnih učinaka na meka tkiva. Tako se vrijeme oporavka nakon ozljeda može maksimalno smanjiti.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane uz terapiju udarnim valom, slobodno nam se obratite na tel. 01 444 00 74.