vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

Endovenozni laserski tretman (EVLT) je minimalno invazivni postupak kojim se zatvaraju površinske vene na način da se pod kontrolom ultrazvuka uz korištenje laserske energije sljepljuju stijenke proširenih vena, te se krvotok preusmjerava na zdrave vene.

Kako se EVLT metoda provodi?

Tretman se izvodi pod tzv. tumescentnom anestezijom, pri kojoj se anestetik pomiješan sa fiziološkom otopinom primjenjuje na više mjesta duž proširene vene. Potom slijedi uvođenje katetera s kojim se uvodi laserska nit u venu koju želimo zatvoriti. Djelovanje lasera se prati ultrazvukom i istovremeno se kontrolira količina energije koja se emitira unutar vene. Pomoću laserske energije zatvara se vena koja je sklona trombozi. Na taj način zaustavlja se tijek bolesti i sprječava mogućnost nastanka većih komplikacija koje mogu biti kobne.

Vene Laser Photo DSF7965
Vene Laser Photo DSF8006

Lasersko uklanjanje proširenih vena ima višestruke prednosti u odnosu na klasičnu, kiruršku metodu.

 • jednostavna priprema pacijenta za zahvat
 • potpuno sigurna metoda liječenja
 • minimalno invazivna metoda koja maksimalno štedi okolno zdravo tkivo
 • izvodi se pod lokalnom anestezijom
 • nema rezova , ožiljaka i oteklina
 • nema postoperativnih bolova
 • izvodi se u ambulanti
 • walk in – walk out metoda
 • pacijent odmah nakon zahvata samostalno odlazi kući i spreman je za nastavak svakodnevnih aktivnosti
 • liječenje trenutno olakšava bolne simptome
 • postižu se izvanredni estetski rezultati u vidu nestajanja vidljivih, plavičastih proširenja na nozi
 • izvodi se i u ljetnim mjesecima

Kakav je osjećaj tijekom tretmana i ponašanje nakon tretmana?

Zahvat se radi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan. Traje maksimalno 1 sat i u tom vremenu radi se priprema pacijenta za zahvat i sama procedura zahvata. Nakon zahvata obavezno je nošenje kompresivne čarape po mjeri noge koju dobivate u SB Arithera. Čarape se prva dva dana nose tijekom cijelog dana i noći, a nakon toga po preporuci liječnika specijaliste. Nakon postupka pacijent se vrača svakodnevnim aktivnostima bez ikakvih fizičkih ograničenja.

Obavezni kontrolni pregled

Kontrolni pregled je obavezan 2 dana nakon zahvata. Eventualni ogranci nadopunjuju se UGFS metodom. Kontrola i eventualna nadopuna se ne naplaćuju.

Krajnji rezultat liječenja

Sa EVLT endovenoznim laserskim tretmanom rješavaju se svi stupnjevi oboljenje glavne vene safene koja je uzročnik proširenih variksa. UGFS metodom zatvaraju se eventualni venski ogranci  (variksi) vezani uz glavnu venu safenu ili parvu.

Vene Laser Photo DSF8013
Vene Laser Photo DSF8021

Zbog jednostavnijeg pristupa i uštede vremena, za naručivanje tretmana i pregleda, postavljanje informativnih pitanja i savjeta, podsjećajući Vas da je diskrecija jedno od temeljnih načela našeg poslovanja, molimo Vas da nazovete na informativni broj telefona: +385 1 23 04 074 ili pošaljete upit na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Naše radno vrijeme je od 08:00 do 20.00 sati. Unaprijed hvala!