vene 23.02.2015 beauty

dubrovnik banner

UGFS – zahvat trajnog i bezbolnog uklanjanja proširenih vena pjenom izuzetno uspješno primjenjujemo od 2008 godine i bolnica smo sa najdugovječnijim stažem u primjeni ove metode u regiji. Od 2012. godine primjenjujemo moderniziranu i usavršenu UGFS metodu prema najsuvremenijim standardima Britanskog instituta za vene (BVI) , kao i jednog od vodećih svjetskih stručnjaka dr. Philiph Colaridge Smitha. Unaprijeđena metoda odlikuje se poboljšanim sastavom pjene, inovaciji u pripremi pjene za zahvat i tehnici aplikacije.

Arithera 1
Arithera 2
Arithera 3
Arithera 4

 

Posebnosti UGFS metode liječenja proširenih vena pjenom

 • minimalna invazivnost zahvata (tek nekoliko bezbolnih ili minimalno bolnih uboda iglom)
 • prvi smo u Hrvatskoj počeli primjenjivati najnoviju UGFS metodu liječenja (09/2012) koristeći jedinstveni sastav pjene sa inovacijama u njenoj pripremi, tehnici i tehnologiji aplikacije
 • dr.med. Zlatko Čačić prvi je licencirani hrvatski stručnjak za primjenu NOVE, MODERNIZIRANE metode od strane Britanskog instituta za vene, vodeće svjetske institucije u području flebologije
 • liječenje proširenih vena sa minimalnom mogućnošću recidiva (povrata)
 • odsustvo mogućih komplikacija koje su uobičajene za klasične zahvate
 • bezbolno liječenje vena uz izostanak rezova , modrica ili oštećenja na koži
 • vraćanje svakodnevnim životnim aktivnostima neposredno nakon zahvata
 • mogućnost obavljanja UGFS zahvata tijekom cijele godine i u ljetnim mjesecima
 • kontinuirani monitoring i kontakt sa liječnikom i nakon zahvata
 • konstantna suradnja sa The British Vein Institute u cilju daljnjeg usavršavanja metode
 • 8 godina iskustva u primjeni UGFS metode uz izuzetan broj zadovoljnih pacijenata

Kako se UGFS metoda provodi?

Pod kontrolom UZV dopplera, uz eventualnu lokalnu anesteziju, putem igle ili kanile u ciljanu venu, kao i pritoke (varikse) ubrizgava se pjena puneći glavnu površnu natkoljeničnu ili stražnju potkoljeničnu venu odgovornu za pojavu proširenih vena i variksa. Variksi se također pažljivo pune pjenom poštujući principe rada i mjere sigurnosti. Pjena djeluje trenutno što dovodi do sljepljivanja stjenki vena i variksa koje potom „nestaju“ razgrađujući se i pretvarajući u vezivno tkivo. Bolesna vena nestaje a njenu funkciju preuzimaju druge, zdrave vene. Za usporedbu, kirurškim zahvatom se iste vene „čupaju“ i odstranjuju ostavljajući postkirurške ožiljke kao i oštećenja tkiva, moguće lezije, oštećenja perifernih živaca itd. Potrebno je naglasiti da se UGFS metoda provodi za proširene male safenozne vene promjera ušća do 10 mm, a za velike vene promjera ušća do 14mm. Za proširenja iznad ovih parametara UGFS metoda je manje djelotvorna, stoga preporučujemo klasičnu kiruršku metodu koju također izvodimo u našoj specijalnoj bolnici.

Kakav je osjećaj tijekom tretmana i koji su učinci liječenja?

Sama punkcija tj. ulazak u venu je tek minimalno osjetljiv, a uz primjenu lokalne anestezije i bezbolan. Ubrizgavanje pjene uglavnom je bezbolno uz mogućnost blagog peckanja koje se može pojaviti i nakon nekoliko minuta. Neposredno pri primjeni pjene ranije rijetke primijećene pojave blagog nadražaja na kašalj ili blagog stezanja u prsima, novim moderniziranim načinom pripreme pjene svedene su na minimum.

Kompresija i što slijedi nakon primjene UGFS metode?

Nakon UGFS zahvata, primijeniti ćemo blagi kompresijski zavoj i navući adekvatnu vensku kompresijsku čarapu. Prema izražajnosti venskih proširenja – variksa određuje se vrijeme nošenja zavoja i čarape. Prosječna dužina kontinuiranog – neprekidnog nošenja je 7 dana. Nakon skidanja zavoja, preporuča se dalje nošenje venske kompresijske čarape od nekoliko dana do nekoliko tjedana. Trajanje nošenja ovisi o izražajnosti variksa. Pacijenti neposredno nakon zahvata napuštaju Polikliniku. Odmah nakon UGFS tretmana pacijenti su u mogućnosti normalno hodati i nastaviti s radom. Ne preporučuju se posebne vježbe. Tijekom nošenja zavoja predlažemo izbjegavanje dugotrajnih letova avionom (preko 4 sata), tijekom dužih vožnji automobilnom preporučamo povremene odmore tijekom kojih prošetati 10.tak minuta. Nakon skidanja zavoja duga putovanja avionom su prihvatljiva uz preporuku nošenja elastične kompresijske čarape. 5 do 10 dana nakon tretmana energične i naporne vježbe treba izbjegavati.

Obavezni kontrolni pregled

U svrhu adekvatnog praćenja rezultata našeg rada kao i vašeg zadovoljstva ishodom zahvata, preporučamo redovnu kontrolu nakon 2 do 4 tjedna. Kontrolni pregled doplerom podrazumijeva i eventualnu nadopunu na zaostalim variksima kao i glavnoj grani proširene vene. Obavezni kontrolni pregled radi se u periodu od 4 do 6 mjeseci nakon zahvata kada se definitivno konstatiraju konačni učinci terapije.

Krajnji rezultat liječenja

Kod proširenih vena (variksa) manjeg promjera konačni rezultat vidljiv je gotovo trenutno kao posljedica blagog spazma (naglog smanjenja promjera proširene vene uvjetovanog uporabom pjene). Kod tretiranja vena većeg promjera, simptomi i tegobe (poput oticanja, osjećaj bolova i težine u nogama, itd. ) se nakon skidanja zavoja u velikom postotku smanjuju a ponekad i potpuno nestaju. Definitivni rezultat koji uključuje izostanak svih simptoma i tegoba dobivamo nakon potpunog sljepljivanja i nestajanja proširene vene što može potrajati i do nekoliko mjeseci.

Zbog jednostavnijeg pristupa i uštede vremena, za naručivanje tretmana i pregleda, postavljanje informativnih pitanja i savjeta, podsjećajući Vas da je diskrecija jedno od temeljnih načela našeg poslovanja, molimo Vas da nazovete na informativni broj telefona: +385 1 23 04 074 ili pošaljete upit na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Naše radno vrijeme je od 08:00 do 20.00 sati. Unaprijed hvala!

Prije

Prije

Poslije

Poslije

Prije

Prije

Poslije

Poslije

Prije

Prije

Poslije

Poslije

Prije

Prije

Poslije

Poslije